Tárkonyos céklasaláta
Elkészítés módja
1. Szeleteljük fel az előfőzött céklákat tetszés szerint, karikákra vagy kis kockákra.
2. Sózzuk, borsozzuk és ízesítsük egy csipet cukorral, majd helyezzük el egy mély salátástálban.
3. Öntsük rá a kukoricakonzervet.
4. Karikázzuk fel a hagymát, a csemege uborkát és adjuk hozzá a céklához.
5. Készítsük el a dresszinget, az olívaolajat keverjük össze 1 evőkanál citromlével.
6. Adjuk hozzá az 1 evőkanál málnás vagy tárkonyos borecetet meg a mustárt és keverjük jól össze ezekkel is.
7. Öntsük rá a céklára ezt a dresszinget, amit előzetesen bőven megszórtunk friss vagy szárított tárkonnyal.
8. Végezetül dúsítsuk a céklasalátát majonézzel, óvatosan keverjük hozzá egy salátás kanállal.
9. Szórjuk meg rukkolával vagy friss bazsalikommal.
10. Rántott húshoz, vagy sült húsokhoz kiváló saláta.
Nagyon finom!
Cékla a mindenünk.
Köszönöm a receptet.
akkor főtt burgonyával lehet a céklát helyettesíteni..nagyon finom csak ajánlani tudom...mindenkinek...
Nekem nagyon tetszik, mert minden zöldséget szeretek. No, de az az egy-két nem igazán céklabarát családtag vajon mit szólna hozzá? De azért egyszer biztosan elkészítem.