Sztifado, görög rostélyos

Sztifado, görög rostélyos recept
Hozzávalók
•  4 szelet marhahús vagy báránycomb
•  3 evőkanál vaj
•  5 evőkanál olaj
•  2 gerezd fokhagyma
•  2 db hagyma
•  4 evőkanál sűrített paradicsom
•  1 babérlevél
•  5-6 db szegfűszeg
• 
•  bors
•  egy csipet cukor
•  10-12 db gyöngyhagyma
•  1 dl vörösbor
•  feta sajt

Elkészítés módja

1. Forrósítsunk meg a vaj-olaj keveréket, tegyük bele a kiklopfolt marhahússzeleteket/báránycombot és süssük át mindkét oldalukon kb. 5 percig.

2. Vegyük ki a hússzeleteket és tegyük ki egy tányérra.

3. Pároljuk üvegesre a felaprított hagymát és a fokhagymagerezdeket.

4. Helyezzük vissza a hússzeleteket.

5. Öntözzük meg a vörösborral és kanalazzuk rá a paradicsompürét (ne sokat, nehogy túl savanyú legyen).

6. Dobjuk bele a lábosba a babért, szegfűszeget, szórjuk meg a húst fahéjjal, ízesítsük sóval, borssal és egy csipet cukorral.

7. Fedjük le a húst és főzzük lassú tűzön kb. 1 óra hosszat, időnként ellenőrizve, nehogy odaégjen (vizet önthetünk alá).

8. Amikor a hús már puha, adjuk hozzá a gyöngyhagymákat.

9. Tálalás előtt mikrohullámú sütőben olvasszuk rá a hússzeletekre a feta sajtot.

10. Paradicsomos rizzsel, vagy friss görög salátával (uborka, vöröshagymakarikák, lollo saláta vagy frizé, kevés joghurttal hígított majonézzel leöntve) és kenyérrel adjuk asztalra.

Sztifado, görög rostélyos recepthez fűződő történet, jótanács

A sztifado, a görögök pörköltje vagy rostélyosa. Ellenállhatatlan, annyira jó. Minden együtt, ahogy van, igazi görög "klasszikus".

A leírásban szereplő Sztifado, görög rostélyos recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (rostélyos) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sztifado, görög rostélyos recept - 7 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3357 2013. 04. 06. 15:19 Válasz

    Hú!!Nem akármilyen recept!Le vagyok merevedve,hogy te milyen csodás dolgokat főzöl,és sütsz!Ez igen!

  2. karperec
    karperec #3210 2013. 04. 04. 16:57 Válasz

    Én sem állnék ellen! :)

    Gondolom azóta lecserélődött a kép, mert ezen a képen jól néz ki az étel, bár ez is kissé szétesik a kis méret miatt.

  3. dugódani
    dugódani #3193 2013. 04. 04. 15:55 Válasz

    Nagyon szépen köszönöm a fáradságát. Mindjárt más: gusztusos, és meggyőzött a recept alapján. Köszönettel !dugódani

  4. dugódani
    dugódani #3183 2013. 04. 04. 15:01 Válasz

    Nézze, ha ezt a vendéglőben így kapom lehet, akkor voltam utoljára náluk. Én azért várom amit Ön tálalt. És megígérem ha legközelebb pörköltöt főzök azért teszek egy kísérletet, és megmutatom. Üdvözlettel ! dugódani

  5. spajzgirl
    spajzgirl #3181 2013. 04. 04. 13:47 Válasz

    Szerintem egy pörköltet ugyanígy nehéz szépen tálalni, mint ezt az egyfogásos ételt, ennek ellenére mindenki szereti..

  6. spajzgirl
    spajzgirl #3177 2013. 04. 04. 12:39 Válasz

    Pedig a vendéglőben fotóztam le, amint megérkezett..
    de majd megkeresem a saját főztömről készített képet...

  7. dugódani
    dugódani #3176 2013. 04. 04. 11:49 Válasz

    Nem vagyok benne biztos, hogy ebben a tálalásban megkívánom e.! Mint ha ott maradt volna. A recept szerint akár jó is lehet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sztifado, görög rostélyos recept - 7 hozzászólás

  1. zsuzsa56
    zsuzsa56 #3357 2013. 04. 06. 15:19 Válasz

    Hú!!Nem akármilyen recept!Le vagyok merevedve,hogy te milyen csodás dolgokat főzöl,és sütsz!Ez igen!

  2. karperec
    karperec #3210 2013. 04. 04. 16:57 Válasz

    Én sem állnék ellen! :)

    Gondolom azóta lecserélődött a kép, mert ezen a képen jól néz ki az étel, bár ez is kissé szétesik a kis méret miatt.

  3. dugódani
    dugódani #3193 2013. 04. 04. 15:55 Válasz

    Nagyon szépen köszönöm a fáradságát. Mindjárt más: gusztusos, és meggyőzött a recept alapján. Köszönettel !dugódani

  4. dugódani
    dugódani #3183 2013. 04. 04. 15:01 Válasz

    Nézze, ha ezt a vendéglőben így kapom lehet, akkor voltam utoljára náluk. Én azért várom amit Ön tálalt. És megígérem ha legközelebb pörköltöt főzök azért teszek egy kísérletet, és megmutatom. Üdvözlettel ! dugódani

  5. spajzgirl
    spajzgirl #3181 2013. 04. 04. 13:47 Válasz

    Szerintem egy pörköltet ugyanígy nehéz szépen tálalni, mint ezt az egyfogásos ételt, ennek ellenére mindenki szereti..

  6. spajzgirl
    spajzgirl #3177 2013. 04. 04. 12:39 Válasz

    Pedig a vendéglőben fotóztam le, amint megérkezett..
    de majd megkeresem a saját főztömről készített képet...

  7. dugódani
    dugódani #3176 2013. 04. 04. 11:49 Válasz

    Nem vagyok benne biztos, hogy ebben a tálalásban megkívánom e.! Mint ha ott maradt volna. A recept szerint akár jó is lehet.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.