Szilvás kosárka

Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és kezünkkel gombócokat formálunk, majd a gombócokból egy vajazott, lisztezett muffin formába kosárkákat formálunk.
2. A szilvát pépesítjük, a cukrokkal, fahéjjal, ízesítjük, majd hozzáadjuk a tejet, a tojást és a pudingport. Nem kell összefőzni.
3. A szilvás tölteléket a kosárkákba kanalazzuk és előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
4. Akkor jó ha már a kosárka széle kezd barnulni. Ez nekem gázsütőben 25 perc volt.
Szilvás kosárka recepthez fűződő történet, jótanács
A kosárka tésztája Farkasné Joó Ibolya áfonyás pitéje alapján készült.
Köszönöm Cherryka! Remélem Neked is fog ízleni, ha elkészíted.
Mmm, roppant ötletes, nagyon tetszik! Elképzelem, hogy frissen a külső tészta ropogós, a belseje krémes, ráadásul fahéjas is... Jujj, de megkóstolnám!!! :)
Köszönöm Nektek!
Gratulálok Szabina nagyon jó kis recept vittem Marcsi
Tetszik,finom lehet.
Gratulálok:Edit.