Szent Jakab kagyló, zöld spárgával és vadrizzsel

Szent Jakab kagyló, zöld spárgával és vadrizzsel recept
Hozzávalók
•  személyenként 3 db Szent Jakab fésűs kagyló
•  személyenként 20 dkg rizs
•  2 evőkanál vaj
•  balzsamecet
•  vaníliahús
•  1 db főtt burgonya
•  1 dl száraz fehér bor
•  50 dkg friss zöld spárga
•  só bors
•  2 evőkanál olívaolaj
•  citromlé
•  2 db nyers cékla
•  őrölt kömény
A sütéshez:
•  olaj

Elkészítés módja

1. A sütőt előmelegítjük 220C-ra.

2. Feltesszük főni a burgonyát a héjában.

3. Összeforgatjuk az olívaolajjal a citromlevet és sóval, borssal ízesítjük.

4. A zöld spárga héját lehámozzuk, a fás végeket levágjuk. (A zöld spárgát általában könnyebb megtisztítani és általában nem fás a szára, mint a fehér spárgának). Lehetőleg nagyjából azonos vastagságú spárgákat próbáljunk beszerezni.

5. Szóval, az így megtisztított spárgákat egy papírzacskóba helyezzük, ráöntjük az olívaolajos öntetet és egy tepsire helyezzük. Nagyon fontos, hogy a papírzacskó tetejét kenjük be olajjal, erre azért van szükség, hogy nehogy kigyulladjon a zacskó sütés közben. 20 perc alatt finom, ropogósra sül a spárga.

6. Közben a rizst a szokásos módon megfőzzük: kevés olajban pár gerezd fokhagymát pirítunk, majd ráöntjük a rizst, vízzel befedjük és addig főzzük, amíg puha nem lesz. Főzés közben egy fél pohár fehér borral meglocsoljuk.

7. Amikor a burgonyák megfőttek a héját lehántjuk, karikákra vágjuk és kevés vajban, rozmaringgal megszórva ropogósra pirítjuk.

8. Végül elkészítjük a kagylót: kevés vajat olvasztunk egy serpenyőben, belehelyezzük a kagylókat, sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalukon 3 percig pirítjuk.

9. Kikaparjuk a vaníliarúdból a húsát és azt is hozzátesszük a piruló kagylókhoz.

10. Végül balzsamecettel meglocsoljuk és levesszük a tűzről. (Én még készítettem céklachipset is ehhez a kiváló tavaszi fogáshoz úgy, hogy felkarikáztam a nyers céklát, sóztam, borsoztam és őrölt köménnyel megszórtam, majd forró olajban megsütöttem.

11. Egy kis wasabival díszítve tálaltam a kagylót és a zöld spárgát.)

A leírásban szereplő Szent Jakab kagyló, zöld spárgával és vadrizzsel recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.