Szegedi halsaláta

Szegedi halsaláta recept
Hozzávalók
•  60 dkg szálka és bőr nélküli halfilé (legjobb a harcsa és a fogas de tengeri fajta is lehet)
•  1 kiskanál só
•  1 mokkáskanál őrölt fekete bors
•  2 húsos zöldpaprika
•  2 nagy kemény paradicsom
•  0.5 dl 10%-os ételecet
•  1 kiskanál csípős Piros Arany vagy Erős Pista
•  1 kicsi vöröshagyma
•  1 csokor metélőhagyma
•  1 dl olaj
•  1 kiskanál jóféle pirospaprika
•  1 csokor petrezselyem
•  1 citrom
•  fél fej saláta

Elkészítés módja

1. A hal bőrét – ha nem így vettük – lefejtjük, majd ujjainkkal végigsimítjuk, és ha maradt volna benne szálka, csipesszel kihúzzuk. Ezután a filéket kissé lapjában 4, egyenlő (így puhul egyformán) vastagságú szeletre vágjuk és a sóval meg a borssal behintjük. Ezt megtehetjük az ételkészítést megelőző napon is, hogy a fűszerek a halhúst jól átjárják.

2. Lábasba tesszük, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, és kb. 5 perc alatt puhára főzzük. A tűzről lehúzva hűlni hagyjuk, végül lecsöpögtetve 1,5 centis kockákra vágjuk.

3. A paprikát kicsumázzuk, 1 centis kockákra vágjuk, egy tálba tesszük, 1,25 deci forrásban lévő vízzel leöntjük, hűlni hagyjuk. A paradicsomokat néhány pillanatra forrásban lévő vízbe mártjuk, hogy a héjukat lehúzhassuk. Magjukat kikaparjuk, húsukat a paprikához hasonló kockákra vágjuk.

4. Az ecetet, a csípős Piros Aranyat, a finomra aprított vöröshagymát és a metélőhagymát az olajba keverjük, a pirospaprikával fűszerezzük. Megkóstoljuk, ha kell kissé megsózzuk, megborsozzuk.

5. A halat ezzel a fűszeres öntettel óvatosan (ne törjük) átforgatjuk, a paprikát levével együtt hozzáadjuk, a paradicsomot beleszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek kicsit összeérjenek. Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel behintjük. Citrommal és salátalevéllel díszítjük.

A leírásban szereplő Szegedi halsaláta recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (saláták) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.