Szarvas medaillon sütőtökös pürével és áfonyalekvárral

Szarvas medaillon sütőtökös pürével és áfonyalekvárral recept
Hozzávalók
•  8 dkg vaj
•  8 dkg sertészsír
• 
•  1 l vörösbor
•  1 kg szarvascomb
A páchoz:
•  1 liter vörösbor
•  3 evőkanál vörösborecet
•  20 dkg vegyes zöldség
•  10 dkg vöröshagyma
•  3 db babérlevél
•  egész bors
•  borókabogyó
•  2 dkg só
•  2 kávéskanál rozmaring

Elkészítés módja

1. A szarvascombot megtisztítjuk, a hártyát levágjuk róla, majd jól megsózzuk.

2. Először a borsot és a babérlevelet kőmozsárban összetörjük, úgy adjuk hozzá az egy liternyi léhez. Beletesszük a sót, a mustármagot, a tisztított, darabolt zöldségeket, a félbe vágott hagymát és a vörösborecetet, majd felforraljuk.

3. Forrás után levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd a már kihűlt páclébe tesszük a húst.

4. Hűtőszekrényben tárolva, hat napig lefedve pácoljuk.

5. Az elkészítés napján egy vaslábast kizsírozunk, beletesszük a combot, saját páclevének a nagy részét ráöntjük, és fedővel letakarjuk.

6. Erős tűzre vagy forró sütőbe tesszük. Félóra múlva a fedőt levesszük róla, és folyamatosan locsolgatva a saját páclevével, puhára sütjük. Vigyázni kell, hogy a szarvaspecsenye színe szép legyen, és sütés közben meg ne feketedjen.

7. A villányi vagy más jóféle vörösborból (pl. az olasz Corvo) kivonatot készítünk: felforraljuk és addig főzzük, amíg kb. 4 dl-re „összemegy”. Ekkor beleöntjük a maradék páclét, és addig forraljuk, amíg 3 deciliter marad csak belőle.

8. Ezután vajjal besűrítjük, esetleg egy kis kukoricaliszttel/keményítővel is.

9. Tálalásnál, a húsból szép szeleteket vágunk, és mellé kínáljuk a fűszeres borpárlatot meg a burgonyafánkot, krokettet (vagy mivel most van a sütőtök szezonja sütőtökös burgonyapürét).

Ezenkívül az áfonyaízű lekvár mindig a szarvas pecsenye igazi kísérője :-)

Szarvas medaillon sütőtökös pürével és áfonyalekvárral recepthez fűződő történet, jótanács

Mint a képen látható a szarvas medaillonhoz készítettem egy kis tormás-tejszínes krémet is.

A leírásban szereplő Szarvas medaillon sütőtökös pürével és áfonyalekvárral recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lekváros ételek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.