Szardíniai újburgonya
Elkészítés módja
1. Az újburgonyát dörzsikével megtisztítjuk, megmossuk, és tepsibe rakjuk, az olajjal meglocsoljuk. A fokhagymát, miután héját és csíráját eltávolítottuk, durvára vágjuk. A rozmaring leveleinek felét a szárról lecsipkedjük, kissé fölaprítjuk. Mindkettőt a burgonyára szórjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, jól összerázzuk, összeforgatjuk.
2. A maradék rozmaringot a tetejére fektetjük, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 percig sütjük. Az utolsó 10-15 percre közé szórjuk a paradicsomot is, és ha úgy látjuk, hogy nem sült elég pirosasra, tegyük a sütő felső rácsára. A sütőből kivéve rászórjuk a kétféle olajbogyót is. Azonnal tálaljuk.
Szardíniai újburgonya recepthez fűződő történet, jótanács
A sütőből kivett forró krumplit 3-4 evőkanál zamatos fehérborral meglocsolva is ízesíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.