Szalonnás, mandulás sült ponty
Elkészítés módja
1. A pontyfilét 4 egyforma, nem túl vastag szeletre vágjuk. Húsát éles késsel, majdnem az aljáig hatolva kb. 3 milliméter sűrűn beirdaljuk, így vágjuk át az apróbb szálkákat. Megsózzuk, megborsozzuk, mindegyiket 2 vékony szelet húsos szalonnával körbetekerjük.
2. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük, félidőben megfordítjuk.
3. Közben a vajat egy serpenyőben fölolvasztjuk, és a mandulát aranybarnára pirítjuk rajta, majd tálaláskor a szalonnás pontyra halmozzuk. Vajon párolt aszalt szilva és burgonyapüré illik hozzá köretnek.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.