Szabadkai szelet

Szabadkai szelet recept
Hozzávalók
A tésztához:
•  25 dkg vaj
•  25 dkg porcukor
•  25 dkg finomliszt
•  ½ csomag sütőpor
•  25 dkg darált dió
•  1 db citrom reszelt héja
•  4 evőkanál baracklekvár
•  10 dkg csokoládé
•  1 evőkanál étolaj

Elkészítés módja

1. A vajat a cukorral habosra kikeverjük.

2. A lisztet a dióval, reszelt citromhéjjal, a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított, cukros vajhoz.

3. Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt kisütjük, majd a kihűlt tésztát lekvárral lekenjük.

4. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük és a lekvárra csurgatjuk.

5. A tálcát megrázogatjuk, hogy egyenletesen terüljön el a csokoládé.

6. Csokigyöngyökkel megszórjuk és amikor a csokoládé megdermed, hosszúkás szeletekre felvágjuk.

A leírásban szereplő Szabadkai szelet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Szabadkai szelet recept - 3 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #9826 2015. 09. 15. 21:15 Válasz

    Még sose hallottam a szabadkai szeletről, de nagyon jól hangzik, kipróbálom!

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #9815 2015. 08. 24. 21:28 Válasz a #9814. hozzászólásra Válasz

    Ez is egy régi szakácskönyvből készítettem,mint a medvetalpat.
    Bucsura sütöttem meg még pár darabot,de fotózni se tudtam,mert mindenki lebetegedett.
    Köszönöm a hozzászólást.

  3. t.variam
    t.variam #9814 2015. 08. 24. 17:12 Válasz

    Te sose fogysz ki a jó receptekből!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Szabadkai szelet recept - 3 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #9826 2015. 09. 15. 21:15 Válasz

    Még sose hallottam a szabadkai szeletről, de nagyon jól hangzik, kipróbálom!

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #9815 2015. 08. 24. 21:28 Válasz a #9814. hozzászólásra Válasz

    Ez is egy régi szakácskönyvből készítettem,mint a medvetalpat.
    Bucsura sütöttem meg még pár darabot,de fotózni se tudtam,mert mindenki lebetegedett.
    Köszönöm a hozzászólást.

  3. t.variam
    t.variam #9814 2015. 08. 24. 17:12 Válasz

    Te sose fogysz ki a jó receptekből!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.