Szabadkai szelet

Elkészítés módja
1. A vajat a cukorral habosra kikeverjük.
2. A lisztet a dióval, reszelt citromhéjjal, a sütőporral összekeverjük és hozzáadjuk a kihabosított, cukros vajhoz.
3. Egy 24×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belenyomkodjuk. 180 fokra melegített sütőben 30 perc alatt kisütjük, majd a kihűlt tésztát lekvárral lekenjük.
4. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk, majd simára keverjük és a lekvárra csurgatjuk.
5. A tálcát megrázogatjuk, hogy egyenletesen terüljön el a csokoládé.
6. Csokigyöngyökkel megszórjuk és amikor a csokoládé megdermed, hosszúkás szeletekre felvágjuk.
Még sose hallottam a szabadkai szeletről, de nagyon jól hangzik, kipróbálom!
Ez is egy régi szakácskönyvből készítettem,mint a medvetalpat.
Bucsura sütöttem meg még pár darabot,de fotózni se tudtam,mert mindenki lebetegedett.
Köszönöm a hozzászólást.
Te sose fogysz ki a jó receptekből!