Sváb kenyérpuding
Elkészítés módja
1. Melegítsük elő a sütőt 175 C fokra.
2. Tördeljük össze a kenyereket és helyezzük el egy tűzálló tálban, vagy négyszögletű sütőformában.
3. Öntsük rá az olvasztott vajat.
4. Hámozzuk meg az almát, vagy körtéket és rendezzük el a kenyérszeletek között. Ha szeretjük a mazsolát szórjuk rá, ha nem, akkor kenjük meg lekvárral.
5. Verjük fel a tojásokat egy tálban, adjuk hozzá a tejet, a cukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot. Keverjük jól össze az alkotórészeket majd öntsük rá a kenyérre.
6. Villával nyomkodjuk jól bele a tejes keverékbe a kenyeret, mindaddig, amíg el nem lepi jól.
7. Toljuk be a sütőbe és süssük 45 percig.
Vanília szósszal tálaljuk.Sváb kenyérpuding recepthez fűződő történet, jótanács
A sváb kenyérpuding eredeti neve Ofenschlupfer, ami szó szerint sütőben sült gatyát jelent, vagy lucskos süteményt. A recept hasonlít az angol kenyér pudinghoz, vagy a magyar aranygaluskához. Nagyon finom, de laktató!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.