Sütőtökös-gerslis rizottó

Elkészítés módja
1. A felkockázott sütőtököt főzzük 10-15 perc alatt puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.
2. A hagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon állandó keverés mellett kissé pirítsuk meg.
3. Ezután adjuk hozzá a gerslit (árpagyöngyöt) és keverjük össze. 1-2 perc kevergetés után öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot és kakukkfüvet.
4. Alacsony hőfokon, félig lefedve, többször megkeverve főzzük kb. 20-25 percig.
5. A megfőtt sütőtöknek a felét villával nyomkodjuk össze, majd keverjük hozzá a mascarponét.
6. Ezután keverjük hozzá a gerslihez, majd állandó keverés mellett főzzük ízlés szerinti állagúra.
7. Végül adjuk hozzá a vajat és keverjük alaposan össze. (A vajtól még simább, selymesebb lesz a rizottó.)
8. A készre főtt tökös-gerslihez ezután adjuk hozzá a megmaradt sütőtököt, majd óvatosan keverjük össze.
Sütőtökös-gerslis rizottó recepthez fűződő történet, jótanács
Az elkészült rizottót rögtön tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.