Sütőtök-krémleves erdei gombákkal

Elkészítés módja
1. A sütőtököt tepsire tesszük, húsát bevagdossuk, kissé megborsozzuk. A szélét zúzott fokhagymával bedörzsöljük, ami fokhagyma marad, azt a tök üregébe tesszük a rozmaringággal együtt. Jó 1 evőkanál olívaolajjal meglocsoljuk. Közepesen forró sütőben 45-50 percig sütjük. A sütés remekül kiemeli a tök édeskés ízét.
2. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és egy lábasban, a maradék olívaolajon megfonnyasztjuk. A sült tök húsát belekaparjuk, és beletesszük a tökkel sült fokhagymagerezdeket is. Egy kevés reszelt szerecsendióval fűszerezzük, kb. 5 deci vízzel fölöntjük, megsózzuk. (Gordon eredetileg füstölt sonka főzőlevét öntötte rá, így ha lenne kéznél, azt használjuk.) Fölforraljuk.
3. A sajtból néhány vékony kis szeletet levágunk a tálaláshoz, a többi sajtot lereszeljük, és a levesalaphoz adjuk. Kb. 10 percig forraljuk kis lángon, majd turmixoljuk vagy merülőmixerrel pürésítjük. A tejszínnel dúsítjuk, éppen csak megforrósítjuk.
4. A leves betétjéhez a gombát megtisztítjuk, földaraboljuk, a vaj meg az olaj keverékében megpirítjuk. Megsózzuk, megborsozzuk. (Ha fagyasztott gombából készítjük, akkor azt félig fagyosan kezdjük pirítani, míg a szárítottat áztatás, lecsöpögtetés után.
5. A pirított gombát leveses tányérok közepébe púpozzuk, a forró levessel körülöntjük, a félretett parmezánszeletekkel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.