Sült oldalas párolt káposztával, burgonyapürével

Elkészítés módja
1. A húst 2 bordánként felvágjuk, megmossuk, majd ízlés szerint sózzuk és borssal meghintjük.
2. Egy nagyobb lábas aljára lerakjuk a húsdarabokat, a zsírt rátesszük és 1 dl vizet öntünk rá. Fedő alatt elkezdjük sütni. Sütés közben megforgatjuk és az elpárolgott vizet pótoljuk.
3. Fél időben a zúzott fokhagymát rászórjuk. A sülés vége előtt a fedőt levesszük és a hússzeleteket pirosra sütjük.
4. A káposztát legyaluljuk, étolajon a finomra vágott hagymát üvegesre pároljuk. Ezek után rádobjuk a káposztát és a többi hozzávalót. Ízlés szerint fűszerezzük, öntünk rá egy kevés vizet és fedő alatt megpároljuk. A végén egy kevés ecettel ízesítjük.
5. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kisebb darabokra vágjuk és sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt leszűrjük, áttörjük, végül tejet és zsírt hozzáadva pürésítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.