Sült kefir

Sült kefir recept
Hozzávalók
•  2 kis dobozos kefir
•  2 db tojás
•  30 dkg sertés párizsi
•  snidling
•  újhagyma zöldje
• 
•  bors
•  5-8 evőkanál rétesliszt

Elkészítés módja

1. A párizsit apró kockákra vágom és hozzákeverem a kefirhez.

2. Beleütöm a két tojást.

3. Hozzáadom a snidlinget és az új hagyma zöldjét ízlés szerint, majd megsózom, borsozom és annyi lisztet adok hozzá, hogy sűrű állagú legyen.

4. Majd kanállal forró olajba szaggatom és kisütöm kisebb darabokban.

Sült kefir recepthez fűződő történet, jótanács

Tartármártással tálalom.

A leírásban szereplő Sült kefir recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sült kefir recept - 11 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9087 2014. 04. 08. 20:36 Válasz

    Kedves cathy222! Köszönöm szépen. Tényleg nagyon finom, nem fogod megbánni, ha elkészíted:)

  2. cathy222
    cathy222 #9077 2014. 04. 08. 14:59 Válasz

    Kedves Manocska! Nagyon jo a recept elnevezese, engem ez fogott meg legeloszor. Utana pedig mar az, hogy mennyire egyszeru elkesziteni. Gratulalok, en is a magameva teszem ezt a jo kis sult kefirt. :)

  3. manócska
    manócska #853 2013. 02. 26. 22:12 Válasz

    Köszönöm Mária! Tényleg nagyon finom:)

  4. Domján Mária
    Domján Mária #657 2013. 02. 24. 15:40 Válasz

    Nagyon tetszik a recepted.
    Ezt még nem ismerem , de elfogom készíteni.
    Vittem is a receptet, majd referálok

  5. manócska
    manócska #146 2013. 02. 15. 18:12 Válasz

    A 2-es és 3-as verziót ki fogom próbálni.Hagymát én is szoktam beletenni,
    vöröset és lilát is.

  6. cherryka
    cherryka #143 2013. 02. 15. 14:15 Válasz

    Még 5 perc sem telt bele, hogy bevágtam az utolsó harapást. :) Most készítettem el először, de bizonyára nem utoljára!
    Mondjuk az igazság kedvéért hozzátenném, hogy rám jellemző módon kicsit továbbgondoltam a receptet, de ezúton is köszi az inspirációt! ;) Megosztom az én verzió(i)mat, hátha másnak is kedve szottyan így is kipróbálni. Kisebb módosításokkal rögtön 3 változatot is alkottam:

    - az általam újraértelmezett alaprecept annyiban tér el az eredetitől, hogy párizsi helyett tofut reszeltem bele, snidling és újhagyma híján meg fél vöröshagymát vágtam apróra (mondjuk reszelve is el tudom képzelni), valamint egy csipet szárított fokhagymaport adtam hozzá

    - a 2. verzió az előzőhöz képest füstölt túróval (igen, létezik ilyen, bár lehet csak nekem volt meglepő, mikor belebotlottam a "piros-sárga-kék" élelmiszer-hálózat polcán - de füstölt sajt is használható helyette) és egy késhegynyi szárított provanszi zöldfűszer-keverékkel lett gazdagabb

    - a 3. változatot pedig az elsőhöz adott mogyorónyi medvehagymás fűszervaj adta (mivel későn kaptam észbe, és a kővé fagyott aprított medvehagymát nem volt időm kezelhető formába hozni)

    - a frissen sült finomságok egy részére kemény sajtot reszeltem, a többit pedig tormás ízesítésű krémtúróval fogyasztottam

  7. manócska
    manócska #134 2013. 02. 14. 14:51 Válasz

    Szia Szabina!

    Örülök,hogy ízlett a családnak.Nálunk sokszor ez a vacsora,mindenki szereti.
    Üdv:M

  8. Szabina
    Szabina #120 2013. 02. 14. 10:59 Válasz

    Szia Manócska!
    Megcsináltam a sült kefirt! Ezt terveztem második fogásnak, de olyan sikere van, hogy lehet hogy a leves után csak beszélgetni fogunk róla, milyen finom is volt.

  9. karperec
    karperec #57 2013. 02. 09. 21:07 Válasz

    Csatlakozom!

    Én reggelire-ebédre és vacsira is szívesen enném...:)
    Egyszerű, gyors, ki kell próbálni!!!

  10. manócska
    manócska #56 2013. 02. 09. 20:19 Válasz

    Szia dugódani!
    Mi általában vacsira szoktuk enni.
    Üdv:

  11. dugódani
    dugódani #55 2013. 02. 09. 20:12 Válasz

    Tökéletes ! Csak azt kell eldönteni, hogy ebéd előtt, helyett, vagy után?
    Profi a képekkel együtt.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sült kefir recept - 11 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9087 2014. 04. 08. 20:36 Válasz

    Kedves cathy222! Köszönöm szépen. Tényleg nagyon finom, nem fogod megbánni, ha elkészíted:)

  2. cathy222
    cathy222 #9077 2014. 04. 08. 14:59 Válasz

    Kedves Manocska! Nagyon jo a recept elnevezese, engem ez fogott meg legeloszor. Utana pedig mar az, hogy mennyire egyszeru elkesziteni. Gratulalok, en is a magameva teszem ezt a jo kis sult kefirt. :)

  3. manócska
    manócska #853 2013. 02. 26. 22:12 Válasz

    Köszönöm Mária! Tényleg nagyon finom:)

  4. Domján Mária
    Domján Mária #657 2013. 02. 24. 15:40 Válasz

    Nagyon tetszik a recepted.
    Ezt még nem ismerem , de elfogom készíteni.
    Vittem is a receptet, majd referálok

  5. manócska
    manócska #146 2013. 02. 15. 18:12 Válasz

    A 2-es és 3-as verziót ki fogom próbálni.Hagymát én is szoktam beletenni,
    vöröset és lilát is.

  6. cherryka
    cherryka #143 2013. 02. 15. 14:15 Válasz

    Még 5 perc sem telt bele, hogy bevágtam az utolsó harapást. :) Most készítettem el először, de bizonyára nem utoljára!
    Mondjuk az igazság kedvéért hozzátenném, hogy rám jellemző módon kicsit továbbgondoltam a receptet, de ezúton is köszi az inspirációt! ;) Megosztom az én verzió(i)mat, hátha másnak is kedve szottyan így is kipróbálni. Kisebb módosításokkal rögtön 3 változatot is alkottam:

    - az általam újraértelmezett alaprecept annyiban tér el az eredetitől, hogy párizsi helyett tofut reszeltem bele, snidling és újhagyma híján meg fél vöröshagymát vágtam apróra (mondjuk reszelve is el tudom képzelni), valamint egy csipet szárított fokhagymaport adtam hozzá

    - a 2. verzió az előzőhöz képest füstölt túróval (igen, létezik ilyen, bár lehet csak nekem volt meglepő, mikor belebotlottam a "piros-sárga-kék" élelmiszer-hálózat polcán - de füstölt sajt is használható helyette) és egy késhegynyi szárított provanszi zöldfűszer-keverékkel lett gazdagabb

    - a 3. változatot pedig az elsőhöz adott mogyorónyi medvehagymás fűszervaj adta (mivel későn kaptam észbe, és a kővé fagyott aprított medvehagymát nem volt időm kezelhető formába hozni)

    - a frissen sült finomságok egy részére kemény sajtot reszeltem, a többit pedig tormás ízesítésű krémtúróval fogyasztottam

  7. manócska
    manócska #134 2013. 02. 14. 14:51 Válasz

    Szia Szabina!

    Örülök,hogy ízlett a családnak.Nálunk sokszor ez a vacsora,mindenki szereti.
    Üdv:M

  8. Szabina
    Szabina #120 2013. 02. 14. 10:59 Válasz

    Szia Manócska!
    Megcsináltam a sült kefirt! Ezt terveztem második fogásnak, de olyan sikere van, hogy lehet hogy a leves után csak beszélgetni fogunk róla, milyen finom is volt.

  9. karperec
    karperec #57 2013. 02. 09. 21:07 Válasz

    Csatlakozom!

    Én reggelire-ebédre és vacsira is szívesen enném...:)
    Egyszerű, gyors, ki kell próbálni!!!

  10. manócska
    manócska #56 2013. 02. 09. 20:19 Válasz

    Szia dugódani!
    Mi általában vacsira szoktuk enni.
    Üdv:

  11. dugódani
    dugódani #55 2013. 02. 09. 20:12 Válasz

    Tökéletes ! Csak azt kell eldönteni, hogy ebéd előtt, helyett, vagy után?
    Profi a képekkel együtt.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.