Sült kefir
Elkészítés módja
1. A párizsit apró kockákra vágom és hozzákeverem a kefirhez.
2. Beleütöm a két tojást.
3. Hozzáadom a snidlinget és az új hagyma zöldjét ízlés szerint, majd megsózom, borsozom és annyi lisztet adok hozzá, hogy sűrű állagú legyen.
4. Majd kanállal forró olajba szaggatom és kisütöm kisebb darabokban.
Sült kefir recepthez fűződő történet, jótanács
Tartármártással tálalom.
Kedves cathy222! Köszönöm szépen. Tényleg nagyon finom, nem fogod megbánni, ha elkészíted:)
Kedves Manocska! Nagyon jo a recept elnevezese, engem ez fogott meg legeloszor. Utana pedig mar az, hogy mennyire egyszeru elkesziteni. Gratulalok, en is a magameva teszem ezt a jo kis sult kefirt. :)
Köszönöm Mária! Tényleg nagyon finom:)
Nagyon tetszik a recepted.
Ezt még nem ismerem , de elfogom készíteni.
Vittem is a receptet, majd referálok
A 2-es és 3-as verziót ki fogom próbálni.Hagymát én is szoktam beletenni,
vöröset és lilát is.
Még 5 perc sem telt bele, hogy bevágtam az utolsó harapást. :) Most készítettem el először, de bizonyára nem utoljára!
Mondjuk az igazság kedvéért hozzátenném, hogy rám jellemző módon kicsit továbbgondoltam a receptet, de ezúton is köszi az inspirációt! ;) Megosztom az én verzió(i)mat, hátha másnak is kedve szottyan így is kipróbálni. Kisebb módosításokkal rögtön 3 változatot is alkottam:
- az általam újraértelmezett alaprecept annyiban tér el az eredetitől, hogy párizsi helyett tofut reszeltem bele, snidling és újhagyma híján meg fél vöröshagymát vágtam apróra (mondjuk reszelve is el tudom képzelni), valamint egy csipet szárított fokhagymaport adtam hozzá
- a 2. verzió az előzőhöz képest füstölt túróval (igen, létezik ilyen, bár lehet csak nekem volt meglepő, mikor belebotlottam a "piros-sárga-kék" élelmiszer-hálózat polcán - de füstölt sajt is használható helyette) és egy késhegynyi szárított provanszi zöldfűszer-keverékkel lett gazdagabb
- a 3. változatot pedig az elsőhöz adott mogyorónyi medvehagymás fűszervaj adta (mivel későn kaptam észbe, és a kővé fagyott aprított medvehagymát nem volt időm kezelhető formába hozni)
- a frissen sült finomságok egy részére kemény sajtot reszeltem, a többit pedig tormás ízesítésű krémtúróval fogyasztottam
Szia Szabina!
Örülök,hogy ízlett a családnak.Nálunk sokszor ez a vacsora,mindenki szereti.
Üdv:M
Szia Manócska!
Megcsináltam a sült kefirt! Ezt terveztem második fogásnak, de olyan sikere van, hogy lehet hogy a leves után csak beszélgetni fogunk róla, milyen finom is volt.
Csatlakozom!
Én reggelire-ebédre és vacsira is szívesen enném...:)
Egyszerű, gyors, ki kell próbálni!!!
Szia dugódani!
Mi általában vacsira szoktuk enni.
Üdv:
Tökéletes ! Csak azt kell eldönteni, hogy ebéd előtt, helyett, vagy után?
Profi a képekkel együtt.