Sóskamártás

Sóskamártás recept
Hozzávalók
•  30 dkg sóskalevél
•  4 dl tej
• 
•  2 evőkanál liszt
•  1 dl olaj
•  2 dl tejföl

Elkészítés módja

1. A sóskaleveleket jól megmosom, ereitől megszabadítom és olajban felteszem főni.

2. Besózom és állandóan keverem amíg össze nem esik és sima állaga nem lesz.

3. Ekkor hozzáadom a lisztet, kicsit kevergetem, hogy a liszt ne kapjon oda, majd tejjel felöntöm és simára kikeverem.

4. Egyet forralok rajta és utána hozzáadok egy kispohár tejfölt, ezzel besűrítem és máris elkészült a friss sóskalevélből készült sóskamártás.

5. Nem szoktam átpasszírozni, mert a levél erei nincsenek benne, így nem tud szálkás lenni.

6. Burgonyával és töltött hússal tálalom.

A leírásban szereplő Sóskamártás recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sóskamártás recept - 2 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9260 2014. 05. 16. 22:11 Válasz

    Jól néz ki:) Az egyik kedvencem a sóska.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9251 2014. 05. 16. 11:07 Válasz

    Nagyon guszta,bár én a sóskához sűrű tejszínt használok,mert az enyhíti a savanykásságát.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sóskamártás recept - 2 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #9260 2014. 05. 16. 22:11 Válasz

    Jól néz ki:) Az egyik kedvencem a sóska.

  2. zsuzsa56
    zsuzsa56 #9251 2014. 05. 16. 11:07 Válasz

    Nagyon guszta,bár én a sóskához sűrű tejszínt használok,mert az enyhíti a savanykásságát.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.