Sóskafőzelék burgonyapürével és tükörtojással

Elkészítés módja
1. Több vízben átmossuk a sóskát, majd lecsepegtetjük és a vastag eret kitépjük a levelekből.
2. Az olajat tűzre tesszük és fokozatosan adagoljuk hozzá a sóskaleveleket.
3. Ha összeesett, adunk hozzá 1 kávéskanál sót és fedő alatt pároljuk kb. 15 percig, időnként megkeverve.
4. Közben a lisztet a tejjel csomómentesre keverjük.
5. A sóskát levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot és a lisztes tejet, majd kevergetve összefőzzük.
6. Burgonyapürével és tükörtojással fogyasztjuk.
Sóskafőzelék burgonyapürével és tükörtojással recepthez fűződő történet, jótanács
Nálunk a gyerekeknek a burgonyából egy gombócot kell formálnom, mint ahogy a képen is látszik.
Ne Már!! :D
Ágica! Már megettem! :D
Hmm....Szabina, megyek vacsizni!! :) ;)
Manócska én is imádom! Főleg ilyenkor frissen.
A kedvencem a sóska, nagyon szeretem.
Köszönöm !
Dugódani, rendben megbeszéltük.
Félre értettél . Nekem mondta édesanyám ha nem tetszett az ebéd !
Editke nekem is csak azért van már most, mert édesapám üvegházában "terem".
Dugódani! Cseréről szó sem lehet! Ma ez az ebéd. :)
Szia Szabina!
A sóskámat vissza kellet vágnom,mert az utolsó hóesés után megbarnult.
Reméljük hamarosan én is tudok főzni frisset is.
A spenótot is szeretem.
Jól néz ki de ha lehet akkor elcserélném inkább spenótra.
Köszönöm Editke! Milyen finom is ez már a friss sóskából. :)
Finom főzeléket főztél Szabina.
Szépen tálaltad!
Gratulálok:Edit.