Sós, szezámmagos perec

Elkészítés módja
1. A lisztet a sóval, majd az élesztővel elkeverjük. Langyos vizet hozzáadva rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd az olívaolajt hozzáadva hólyagosra dagasztjuk és meleg helyen duplájára kelesztjük.
2. A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és 7 darabba vágjuk.
3. A darabokat kisujjnyi vékonyra kinyújtjuk, rúddá formázzuk és perecet alakítunk belőle.
4. Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük és felvert tojással lekenjük, szezámmaggal, sóval megszórjuk.
5. A pereceket további 20 percig még meleg helyen kelesztjük, majd 180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.