Sós perec

Sós perec recept
Hozzávalók
•  50 dkg liszt
•  2 dl tej
•  3 dkg élesztő
•  1 teáskanál cukor
•  1 teáskanál só
•  1 dl olaj
•  1 tojás a kenéshez
A tetejére:
•  2 kanál liszt
•  1 kiskanál só
•  víz

Elkészítés módja

1. Az élesztőt a tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval összedolgozom.

2. Duplájára kelesztem, és kis golyókból hosszú rudakat sodrok, amiket perec alakra formálok. 200 fokon megsütöm.

3. Amikor piros, kiveszem és a következőkkel megszórom: liszt, só és annyi víz hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.

4. Ha meglocsoltuk, még egy kicsit visszatesszük a sütőbe.

A leírásban szereplő Sós perec recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (perec) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sós perec recept - 5 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #2324 2013. 03. 19. 01:23 Válasz

    Valóban nagyon gusztusosak! És szerintem finomabbak is, mint amiket pl. nemzeti ünnepek alkalmával az utcákon árusítanak. Be kell valljam, amikor először ettem olyat, kicsit csalódtam, mert ránézésre azt hittem, hogy a fehér minta az sajt rajta... :)

  2. Domján Mária
    Domján Mária #2312 2013. 03. 18. 18:58 Válasz

    Karperec köszönöm szépen.nagyon jó kis recept készítsed el TE is

  3. karperec
    karperec #2310 2013. 03. 18. 18:50 Válasz

    De szép perecek! Soha nem próbáltam még perecet sütni, épp itt az ideje... Köszönet a receptért!

  4. Domján Mária
    Domján Mária #2296 2013. 03. 18. 18:01 Válasz

    Manócska ne add fel készítsed el újra.sikerülni fog Marcsi

  5. manócska
    manócska #2267 2013. 03. 18. 15:35 Válasz

    Egyszer már próbálkoztam vele, de nekem nem sikerült ilyen szépre mint a Tiéd. A Te recepted alapján nekiugrok még egyszer. Köszi.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sós perec recept - 5 hozzászólás

  1. cherryka
    cherryka #2324 2013. 03. 19. 01:23 Válasz

    Valóban nagyon gusztusosak! És szerintem finomabbak is, mint amiket pl. nemzeti ünnepek alkalmával az utcákon árusítanak. Be kell valljam, amikor először ettem olyat, kicsit csalódtam, mert ránézésre azt hittem, hogy a fehér minta az sajt rajta... :)

  2. Domján Mária
    Domján Mária #2312 2013. 03. 18. 18:58 Válasz

    Karperec köszönöm szépen.nagyon jó kis recept készítsed el TE is

  3. karperec
    karperec #2310 2013. 03. 18. 18:50 Válasz

    De szép perecek! Soha nem próbáltam még perecet sütni, épp itt az ideje... Köszönet a receptért!

  4. Domján Mária
    Domján Mária #2296 2013. 03. 18. 18:01 Válasz

    Manócska ne add fel készítsed el újra.sikerülni fog Marcsi

  5. manócska
    manócska #2267 2013. 03. 18. 15:35 Válasz

    Egyszer már próbálkoztam vele, de nekem nem sikerült ilyen szépre mint a Tiéd. A Te recepted alapján nekiugrok még egyszer. Köszi.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.