Sós perec

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a tejben felfuttatom és a többi hozzávalóval összedolgozom.
2. Duplájára kelesztem, és kis golyókból hosszú rudakat sodrok, amiket perec alakra formálok. 200 fokon megsütöm.
3. Amikor piros, kiveszem és a következőkkel megszórom: liszt, só és annyi víz hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk.
4. Ha meglocsoltuk, még egy kicsit visszatesszük a sütőbe.
Valóban nagyon gusztusosak! És szerintem finomabbak is, mint amiket pl. nemzeti ünnepek alkalmával az utcákon árusítanak. Be kell valljam, amikor először ettem olyat, kicsit csalódtam, mert ránézésre azt hittem, hogy a fehér minta az sajt rajta... :)
Karperec köszönöm szépen.nagyon jó kis recept készítsed el TE is
De szép perecek! Soha nem próbáltam még perecet sütni, épp itt az ideje... Köszönet a receptért!
Manócska ne add fel készítsed el újra.sikerülni fog Marcsi
Egyszer már próbálkoztam vele, de nekem nem sikerült ilyen szépre mint a Tiéd. A Te recepted alapján nekiugrok még egyszer. Köszi.