Sörkifli
Elkészítés módja
1. A tejet a cukorral, sóval és olajjal összekeverjük, majd összegyúrjuk a liszttel és élesztővel.
2. Kissé lágy legyen a tésztája.
3. Legalább egy órát kelesztjük, majd 6, nagyjából egyforma cipóra osztjuk.
4. Az egyes cipókat kör alakúra nyújtjuk, olyan fél centi vastagra.
5. Ezután a kört 16 részre felvágjuk, mintha torta lenne (ld. a képen).
6. Az egyes körcikkelyek szélesebb végére rakunk egy késhegynyi darab vajat, majd feltekerjük kis kiflivé.
7. Betesszük egy tepsibe, megkenjük tojással és rászórunk mindre reszelt sajtot, én jó sokat szoktam, hogy minél finomabb legyen.
8. Lehet olyan változatot is sütni, amiben vaj helyett pizzakrém van.
9. Sőt, sütöttük már párolt darált hússal töltötten is, de a legnagyobb keletje mindig a sima sajtosnak van.
10. 200 fokon aranybarnára sütjük.
Sörkifli recepthez fűződő történet, jótanács
Ha valaki inkább az édességhez ragaszkodna, arra is van megoldás. Ebben az esetben két evőkanállal több cukor és 1 teáskanállal több só megy a tésztába, majd túróval vagy lekvárral lehet megtölteni (esetleg kakaóval), a végén lekenni tojással. Természetesen a sajt ilyenkor elmarad, viszont ha kihűlt, meg lehet szórni porcukorral.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.