Sörben sült füstölt csülök

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát negyedeltem, a fokhagymagerezdeket feleztem. A sörbe belekevertem 5-6 evőkanál mustárt, kevés sót és borsot, valamint 2 gerezd fokhagymát apróra vágva.
2. A tál aljára tettem a többi fokhagymát, a vöröshagymát, majd rátettem a két csülköt. Leöntöttem a sörrel és még kentem rá némi mustárt, igyekeztem mindenhova juttatni belőle. Végül megszórtam kevés barna cukorral, hogy szebb legyen a színe. Lefedtem és a hideg sütőbe toltam.
3. Beállítottam a hőfokot 200 fokra és ott hagytam. Kb. negyed óra alatt felmelegedett, innentől számítva bő két órán keresztül, fedő alatt hagytam főni, félóránként meglocsolgattam a saját levével, túl a félidőn meg is fordítottam a két csülköt. Mikor már kellően puhának bizonyult (ezt villával ellenőriztem, aminek köszönhetően később szét is repedt a bőr), levettem a fedőt és még fél órán keresztül sütöttem fedő nélkül.
4. Amíg tálalásra nem került a sor, a fedő alatt a kikapcsolt sütőben pihent. Majd kivettem, kicsontoztam és tálaltam.
Sörben sült füstölt csülök recepthez fűződő történet, jótanács
Én római tálban készítettem, de jénaiban is jó, sőt nagyobb peremű tepsiben is, ha megoldható a lefedése, pl. fóliával. De szerintem a római tál a legjobb hozzá, ezt kezdésként be kell áztatni vízbe, 20-30 percre. Kinek főtt krumplival, kinek kenyérrel ízlett jobban, de nagyon nagy sikere volt. A férfiak nem bírták abbahagyni az evést, ennyi dicséretet én még ételre nem kaptam :-). Pedig sok munka nem volt vele, gyakorlatilag magától elkészült. Tényleg isteni finom lett.
Kedves Nragnes! Még nem tudtam megkóstolni, de az illata tökéletes. Számításaim szerint még egy óra és elkészül. Köszönöm! Nálam Pataki-tálban készül.
Kedves nragnes!
Biztos finom lehet, köszönöm a mustár és a sör tippet!!!
Hát igen, a párom is imádja!!! :)
Igen, észrevettem :)
Na ez az, amivel a férfiembert kenyérre lehet kenni... :)