Sonkás kelkáposztatekercs

Elkészítés módja
1. A kelkáposztát vékony csíkokra vágom.
2. Az olajat felmelegítem, hozzáadom a csíkokra vágott kelkáposztát, sót, köménymagot és egy gerezd apróra vágott fokhagymát.
3. A káposztát megpárolom.
4. A sütőlemezt sütőpapírral bélelem.
5. A megpárolt káposztát ráhelyezem.
6. A tejfölt a többi hozzávalókkal kikeverem és a káposztára rásimítom. 180 fokos sütőben szép pirosra megsütöm.
7. Ekkor kiveszem a sütőből, még melegen ráteszem a sonkaszeleteket és szépen a sütőpapír segítségével szorosan feltekerem.
8. Kihűlés után szeletelem.
Sonkás kelkáposztatekercs recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyon finom, a rakott kelhez hasonló az íze. Gyorsan elkészül.
Gratulálok!Teszem is a kedvencek közé... :))
Nagyon gusztusos szép tekercsek.
Gratulálok.
Manócska Ágica, köszönöm szépen.
a káposztát a papírra tekerem fel és amint az ábra is mutatja, nem törik szét
Ez tényleg nagyon jól néz ki Marcsi :)
Nagyon jól néz ki, de nem esik szét a káposzta mikor feltekerjük?, vagy összefogja a tejfölös hozzávalók?