Sonkás, füstölt sajtos gofri

Elkészítés módja
1. A vajat habosra kevertem, egyesével beleraktam a tojásokat és felvertem.
2. Beleöntöttem a tejet és a lisztet, csomómentesre kevertem.
3. A sonkát és a sajtot apróra kockáztam, a masszához kevertem, végül megsóztam.
4. A gofrisütőt bekentem olajjal, felforrósítottam és két kisebb merőkanálnyi masszát tettem a formába, néhány perc alatt megsütöttem.
5. Műanyag lapáttal kivettem és rácson hűlni hagytam.
6. A virágokat felvágtam és tejföllel megkenve ettük.
Sonkás, füstölt sajtos gofri recepthez fűződő történet, jótanács
Aki tejföllel nem szereti, megszórhatja borssal, piros paprikával. Lehet készíteni hozzá fűszeres tejfölt is, úgy még finomabb. És persze sonka-sajt helyett mással is készíthető, pl. szalámival vagy zöldfűszerekkel, a lehetőségek tárháza végtelen. Reggelire vagy vacsorára ideális.
Én is imádom a tejfölt, egy ilyen gofrihoz meg kifejezetten isteni :)
Nekem is tejföllel az ideális!