Sertéspörkölt tarhonyával

Elkészítés módja
1. A húst megmossuk és kockákra vágjuk.
2. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
3. A tarhonyát az olajon aranybarnára pirítjuk, majd tarhonyától függően két-két és félszeres forró, sós vízzel felöntjük és fedővel lefedve készre pároljuk.
4. A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, paprikákat és paradicsomot.
5. Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig együtt pároljuk.
6. Rátesszük a húst, sózzuk és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
7. Megszórjuk a pirospaprikával és mindig csak kevés vizet aláöntve, készre pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul.
8. Tálalás előtt a tarhonyát villával átkeverjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az egyik kedvencem volt a menzán. Hívtuk úttörőgombócnak, meg sörétes húsnak is. :)
Nagyon guszta,mint minden ételed.
Gratulálok!