Sertéskaraj bakonyi módra

Sertéskaraj bakonyi módra recept
Hozzávalók
•  8 db vastagabb szelet karaj
• 
•  bors
Az elősütéshez:
•  10 dkg liszt
•  2 dl étolaj
A raguhoz:
•  A megmaradt zsiradék
•  1 fej vöröshagyma
•  1 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál pirospaprika
•  30 dkg galambica gomba
•  30 dkg vargánya gomba
•  30 dkg tuskó gomba
•  1 paprika
•  1 db paradicsom
• 
•  bors

Elkészítés módja

1. A karajszeleteket kissé kiklopfoltam, sóztam, borsoztam és mindkét oldalukat lisztbe forgattam.

2. A serpenyőben felhevített olajban mindkét oldalukat átsütöttem és papírtörlőre szedtem.

3. A megmaradt zsiradékon megdinszteltem a feldarabolt hagymát.

4. Ezek után félrehúztam a tűzről, rászórta 1 csapott evőkanál pirospaprikát és öntöttem rá 1 dl vizet. Rászórtam a felszeletelt gombát és lefedve elkezdtem főzni.

5. Amint a gomba levet engedett, rátettem a hússzeleteket, hozzáadtam a paprikát és a paradicsomot és ízesítettem borssal, sóval.

6. Fedő alatt többször megkeverve fél óra alatt puhára főztem az egészet.

7. Köretnek galuskát készítettem mellé.

8. Tálalásnál a hússzeletekre tejfölt tettem.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több karaj recept
Még több karaj recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.