Savanyú káposztás lepényke

Savanyú káposztás lepényke recept
Hozzávalók
•  12 dkg camembert vagy egyéb krémsajt
•  20 dkg savanyú káposzta
•  8 dkg sonka (lehet füstölt is)
•  1 db kisebb hagyma
•  3 evőkanál vaj
•  3 evőkanál olaj
•  1 tojás
•  4 dkg liszt
• 
•  bors

Elkészítés módja

1. A sonkát kis darabokra vágjuk, a hagymát szintén felaprítjuk. Ezután a hagymát 1 evőkanál vaj és olaj keverékében üvegesre pároljuk.

2. A sonkát egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a savanyú káposztát, a villával összenyomott camembert vagy egyéb sajtot, a tojást és a lisztet. Sóval, borssal ízesítjük, de vigyázzunk, mert a sajt és a sonka eleve sós!

3. A masszából, kézzel kis lepényeket formálunk, (ha nem állna össze adjunk hozzá egy kiskanál zsemlemorzsát) majd 2 evőkanál vaj és 2 evőkanál olaj keverékében ropogósra sütjük.

A leírásban szereplő Savanyú káposztás lepényke recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (lepény) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Savanyú káposztás lepényke recept - 8 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #7456 2013. 09. 11. 21:02 Válasz

    Az alföldi fehérboros töltött káposzta is a megcsinálandók listájára került!

  2. spajzgirl
    spajzgirl #7455 2013. 09. 11. 21:01 Válasz

    A karfiolos pitéd szenzációs!!! El is mentettem!! Köszönöm a receptet...

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7453 2013. 09. 11. 19:27 Válasz

    Gratulálok,hiszen profi vagy!Mi csak amatőrködünk .

  4. spajzgirl
    spajzgirl #7447 2013. 09. 11. 12:29 Válasz

    Végülis tökéletes sör vagy borkorcsolya, csakúgy eteti magát..
    a sajttal egyetértek, mert jobb bele a krémszerű...

  5. t.variam
    t.variam #7446 2013. 09. 11. 12:08 Válasz

    Jó, hogy említetted a sajtot, én valami natúrt raknék bele, mert nem szeretjük a camembert. A mustár pedig biztos jót tesz neki. El is mentem, ősszel, télen ez kiváló fogás.

  6. spajzgirl
    spajzgirl #7444 2013. 09. 11. 12:00 Válasz

    Mi köretként ettük, de szerintem vacsorára kiváló...csak vigyázni kell a sóval, mertha pl baconsonkából csinálja az ember (a hagymával együtt párolja) akkor túl sós lesz...meg a sajtot is lehet variálni, pl krémsajtot tenni bele vagy gorgonzolát stb...még egy pici mustárt is tettem bele, már úgy is kipróbáltam...jó étvágyat hozzá mindenkinek...

  7. t.variam
    t.variam #7443 2013. 09. 11. 11:57 Válasz

    Gratulálok, finom lehet. Ezt valamilyen körettel kell enni? Vagy magában?

  8. manócska
    manócska #7441 2013. 09. 11. 11:33 Válasz

    Biztosan finom lehet:) Szeretem a sav.káposztás kajákat. Nem utolsó sorban jól néz ki!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Savanyú káposztás lepényke recept - 8 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #7456 2013. 09. 11. 21:02 Válasz

    Az alföldi fehérboros töltött káposzta is a megcsinálandók listájára került!

  2. spajzgirl
    spajzgirl #7455 2013. 09. 11. 21:01 Válasz

    A karfiolos pitéd szenzációs!!! El is mentettem!! Köszönöm a receptet...

  3. zsuzsa56
    zsuzsa56 #7453 2013. 09. 11. 19:27 Válasz

    Gratulálok,hiszen profi vagy!Mi csak amatőrködünk .

  4. spajzgirl
    spajzgirl #7447 2013. 09. 11. 12:29 Válasz

    Végülis tökéletes sör vagy borkorcsolya, csakúgy eteti magát..
    a sajttal egyetértek, mert jobb bele a krémszerű...

  5. t.variam
    t.variam #7446 2013. 09. 11. 12:08 Válasz

    Jó, hogy említetted a sajtot, én valami natúrt raknék bele, mert nem szeretjük a camembert. A mustár pedig biztos jót tesz neki. El is mentem, ősszel, télen ez kiváló fogás.

  6. spajzgirl
    spajzgirl #7444 2013. 09. 11. 12:00 Válasz

    Mi köretként ettük, de szerintem vacsorára kiváló...csak vigyázni kell a sóval, mertha pl baconsonkából csinálja az ember (a hagymával együtt párolja) akkor túl sós lesz...meg a sajtot is lehet variálni, pl krémsajtot tenni bele vagy gorgonzolát stb...még egy pici mustárt is tettem bele, már úgy is kipróbáltam...jó étvágyat hozzá mindenkinek...

  7. t.variam
    t.variam #7443 2013. 09. 11. 11:57 Válasz

    Gratulálok, finom lehet. Ezt valamilyen körettel kell enni? Vagy magában?

  8. manócska
    manócska #7441 2013. 09. 11. 11:33 Válasz

    Biztosan finom lehet:) Szeretem a sav.káposztás kajákat. Nem utolsó sorban jól néz ki!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.