Savanyú káposztás lepényke
Elkészítés módja
1. A sonkát kis darabokra vágjuk, a hagymát szintén felaprítjuk. Ezután a hagymát 1 evőkanál vaj és olaj keverékében üvegesre pároljuk.
2. A sonkát egy mély tálba tesszük, hozzáadjuk a párolt hagymát, a savanyú káposztát, a villával összenyomott camembert vagy egyéb sajtot, a tojást és a lisztet. Sóval, borssal ízesítjük, de vigyázzunk, mert a sajt és a sonka eleve sós!
3. A masszából, kézzel kis lepényeket formálunk, (ha nem állna össze adjunk hozzá egy kiskanál zsemlemorzsát) majd 2 evőkanál vaj és 2 evőkanál olaj keverékében ropogósra sütjük.
Az alföldi fehérboros töltött káposzta is a megcsinálandók listájára került!
A karfiolos pitéd szenzációs!!! El is mentettem!! Köszönöm a receptet...
Gratulálok,hiszen profi vagy!Mi csak amatőrködünk .
Végülis tökéletes sör vagy borkorcsolya, csakúgy eteti magát..
a sajttal egyetértek, mert jobb bele a krémszerű...
Jó, hogy említetted a sajtot, én valami natúrt raknék bele, mert nem szeretjük a camembert. A mustár pedig biztos jót tesz neki. El is mentem, ősszel, télen ez kiváló fogás.
Mi köretként ettük, de szerintem vacsorára kiváló...csak vigyázni kell a sóval, mertha pl baconsonkából csinálja az ember (a hagymával együtt párolja) akkor túl sós lesz...meg a sajtot is lehet variálni, pl krémsajtot tenni bele vagy gorgonzolát stb...még egy pici mustárt is tettem bele, már úgy is kipróbáltam...jó étvágyat hozzá mindenkinek...
Gratulálok, finom lehet. Ezt valamilyen körettel kell enni? Vagy magában?
Biztosan finom lehet:) Szeretem a sav.káposztás kajákat. Nem utolsó sorban jól néz ki!