Sárgarépás-sajtos csirkemell

Elkészítés módja
1. A répát megtisztítjuk és egészben feltesszük főni, a főzővizet egy teáskanál ételízesítővel ízesítjük. 15 perc alatt készre főzzük, majd 6 cm-es darabokra vágjuk.
2. A csirkemellet megmossuk és szép szeletekre vágjuk, kicsit kiklopfoljuk őket.
3. Enyhén sózzuk és megszórjuk a magyaros fűszerkeverékkel.
4. A sajtot lereszeljük és összekeverjük a metélőhagymával.
5. A hússzeletekre sajtot és egy répát teszünk, majd feltekerjük.
6. A tekercsek két végét fogpiszkálóval összetűzzük.
7. Egy tányérba lisztet öntünk, egy másikba zsemlemorzsát.
8. Egy tálba beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a fokhagymakrémet és a kevés sót, majd jól felverjük egy villával.
9. A tekercseket egyenként megforgatjuk a lisztben, a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
10. Forró olajban, közepes hőmérsékleten, fedő alatt, időnként megforgatva aranybarnára sütjük.
11. Tálalás előtt a fogpiszkálókat eltávolítjuk.
Kedves manócska! Nyugodtan próbáld ki könnyed kis töltött husi, legjobb a tavaszi zsenge répával.
Nagyon jól néz ki:) Bár még sárgarépásan nem ettem, de biztosan finom. Ki fogom próbálni.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 10000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.