Sárgabarackos, morzsába forgatott muffin

Sárgabarackos, morzsába forgatott muffin recept
Hozzávalók
•  30 dkg friss sárgabarack
•  1 tojás
•  1.5 dl (14-15 dkg) kristály- vagy barnacukor
•  10 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  4.5 dl finomliszt (27-28 dkg)
•  1 csomag sütőpor
•  csipetnyi só
•  fél mokkáskanál őrölt fahéj
•  1.5 dl natúr- vagy sárgabarackos joghurt
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
a forgatáshoz:
•  18 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  12 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A sárgabarackot megmossuk leszárogatjuk (még jobb, ha meg is hámozzuk), félbevágva a magját kiemeljük. Húsát 5-6 milliméteres kockákra aprítjuk. A tojást a cukorral jól kikeverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 2-3 perc. A puha (szobahőmérsékletű) vajat hozzáadjuk.

2. A lisztet a sütőporral, a sóval és a fahéjjal összeforgatjuk. Az előzőekhez adjuk a fölkockázott barackkal együtt, a joghurtot is beleöntjük, jól kikeverjük.

3. A muffinsütő mélyedésit kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük, a tésztával háromnegyedükig megtöltjük. Tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit erősebb lánggal (190 ºC; légkeveréses sütőben 170 ºC) 18-20 percig sütjük.

4. Közben a vaj felét fölolvasztjuk és a morzsát kevergetve aranyszínűre pirítjuk rajta. Ha a muffin kész, azon melegében a maradék olvasztott margarinnal megkenjük, majd a pirított morzsába forgatjuk.

Sárgabarackos, morzsába forgatott muffin recepthez fűződő történet, jótanács

Friss barack híján befőttel vagy 20 deka aszalttal is készülhet. A muffinokat 1-1 kiskanálnyi sűrű sárgabaracklekvárral is tölthetjük. Ilyenkor sütés előtt először a massza felét töltjük a formákba, erre lekvár kerül, végül a maradék masszával bevonjuk.

A leírásban szereplő Sárgabarackos, morzsába forgatott muffin recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (muffin recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.