Sajttekercs lépésről lépésre

Sajttekercs lépésről lépésre recept
Hozzávalók
•  8 háromszögletű ömlesztett kolbászos sajt (lehet szalámis is)
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  fél kiskanál csípős Piros Arany
•  1 gerezd fokhagyma
•  20 dkg juhtúró
•  1 evőkanál tejföl
•  1 kis csokor metélőhagyma
•  5 dkg gyulai kolbász vagy sonka (akár szalámi)
•  8 nagy vékony szelet trappista sajt (kb.20 dkg)
•  8 szelet gépsonka (kb.16 dkg)

Elkészítés módja

1. A kolbászos sajtot a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal), a paprikakrémmel és az apróra elkapart fokhagymával összedolgozzuk.

2. A juhtúrót szőrszitán áttörjük és a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával meg az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverjük.

3. Egy asztalra kiterítünk egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítunk. Felénk eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakjuk, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeletek a sonka mögé kerülnek.

4. A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a juhtúrós keveréket egyenletesen rásimítjuk. A fólia és a folpack segítségével szorosan feltekerjük, így a sonkás rész pont a sajttekercs közepére kerül. Két végét ellentétes irányban megtekerjük. Hűtőszekrényben dermesztjük pár órán át, végül forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

Sajttekercs lépésről lépésre recepthez fűződő történet, jótanács

Letakarva, hűtőszekrényben 1 hétig is eláll, ha minden hozzávalója friss volt.

A leírásban szereplő Sajttekercs lépésről lépésre recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sajttekercs) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.