Sajttekercs lépésről lépésre

Elkészítés módja
1. A kolbászos sajtot a puha (szobahőmérsékletű) vajjal (margarinnal), a paprikakrémmel és az apróra elkapart fokhagymával összedolgozzuk.
2. A juhtúrót szőrszitán áttörjük és a tejföllel, a finomra aprított metélőhagymával meg az apróra vágott gyulai kolbásszal elkeverjük.
3. Egy asztalra kiterítünk egy nagy lap alufóliát, amire ugyanakkora folpackot simítunk. Felénk eső oldalát a sonkaszeletekkel végigrakjuk, majd ugyanilyen szélességben a sajtszeletek a sonka mögé kerülnek.
4. A sonkára a kolbászos sajtkrémet, a sajtra pedig a juhtúrós keveréket egyenletesen rásimítjuk. A fólia és a folpack segítségével szorosan feltekerjük, így a sonkás rész pont a sajttekercs közepére kerül. Két végét ellentétes irányban megtekerjük. Hűtőszekrényben dermesztjük pár órán át, végül forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Sajttekercs lépésről lépésre recepthez fűződő történet, jótanács
Letakarva, hűtőszekrényben 1 hétig is eláll, ha minden hozzávalója friss volt.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.