Sajtos, zabpelyhes muffin
Elkészítés módja
1. A zabpelyhet a főzőtejszínbe keverjük, 10-15 percig áztatjuk-duzzasztjuk. A finomlisztet a reszelt ementálival, a sütőporral és csipet sóval összeforgatjuk. A tojást az olajjal fölverjük, a finomra vágott metélőhagymával fűszerezzük, azután a sajtos liszttel és a tejszínes zabpehellyel összekeverjük.
2. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit vajjal vagy margarinnal kikenjük, de az is jó, ha papírkosárral kibéleljük és a masszával majdnem teletöltjük. A tetejüket nedves kanállal elsimítgatjuk.
3. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 20-22 percig sütjük. A formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.