Sajtos, zabpelyhes, hagymás muffin

Elkészítés módja
1. A póréhagymát félkarikákra, a sonkát 4 milliméteres kockákra, a megtisztított hagymát finomra vágjuk. A lisztet a zabpehellyel, a sütőporral, a sóval, a borssal és az előzőekkel összeforgatjuk.
2. A tojást az olajjal és a joghurttal felverjük, a hagymás, sonkás lisztes keverékkel összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, zabpelyhes masszával a háromnegyedükig töltjük. A tetejükre reszelt sajtot szórunk.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.