Sajtos, tejfölös pogácsa
Elkészítés módja
1. A margarint elmorzsoljuk a liszttel, ebbe belekeverjük az élesztőt majd a közepébe egy lyukat csinálunk, abba tesszük a tojásokat és a sót.
2. Elkezdjük kézzel összedolgozni és ekkor adagoljuk bele a tejfölt.
3. Alaposan összedolgozzuk majd langyos helyen letakarva hagyjuk pihenni legalább egy órát.
4. Amikor megkelt átgyúrjuk és háromszor hajtogatjuk 20 percenként. Ujjnyi vastagra nyújtjuk és a tetejét késsel bevagdossuk.
5. Egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét a felvert tojással óvatosan megkenjük (figyeljünk arra, hogy a tojás ne folyjon le az oldalán, mert akkor nem fog feljönni) és reszelt sajttal megszórjuk.
6. Hagyjuk még így is pihenni sütés előtt.
7. 180 fokon szép pirosra megsütjük.
Köszönöm szépen spajzgirl.
Köszönöm mindenkinek a sok szavazatot.Edit.
szuper! Ismét egy igaz klasszikus!!!!
Köszönöm szépen.
Gyönyörűek a pogácsáid,gratulálok:)
Köszi szépen a gyors választ! ;)
Köszönöm Erika.
BL 55-ös lisztet használok sütésre.
Mintha magazinból lettek volna kivágva, annyira szépek! ;) Persze az nagyszerű ízük felől sincs ám kétségem! Megkérdezhetem, milyen fajta lisztet szoktál használni pogácsához?