Sajtos, szalonnás, hagymás muffin

Elkészítés módja
1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, majd egy kis serpenyőben, az olajon, közepes lángon ropogósra sütjük, a vége felé a finomra aprított újhagymát is hozzáadjuk.
2. A tojást a tejszínnel elhabarjuk. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, majd a kihűlt szalonnás hagymával, a tejes tojással, a metélőhagymával és a reszelt sajttal összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit olajjal kikenjük, de papírkosárkákkal is kibélelhetjük. A sajtos, szalonnás masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában maradjon 5 percig, majd a muffinokat azon melegében tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.