Sajtos pogácsa

Elkészítés módja
1. Az élesztőt a langyos tejjel és a cukorral felfuttatom.
2. A lisztet a margarinnal, a sóval és a sajttal elmorzsolom, hozzáadom a tojássárgáját, a tejfölt és a már felfutott élesztőt.
3. A tésztát összedolgozom, majd fél órát hagyom a pihenni.
4. A fél óra leteltével téglalap alakúra kinyújtom és háromba összehajtom. Ezt még kétszer megismétlem 20 perc elteltével.
5. Amikor a háromszori hajtás megtörtént, akkor a tésztát kinyújtom és a tetejét késsel bevagdosom, majd közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom a tetejét.
6. Tojással lekenem, sajttal, köménymaggal megszórom és 200 fokon szép pirosra megsütöm.
Sajtos pogácsa recepthez fűződő történet, jótanács
Könnyű tésztája van, nem morzsolódik.
Most sült ki,nagyon finom és guszta.Életemben sok pogácsát megsütöttem,de ez lesz a kedvenc.A sót kevésnek találtam,2,5 teáskanállal tettem 75 dkg liszthez,de még igy is bírta volna a 3 teáskanál sót.Amikor kisült még a tepsiben meghintettem.Pazar, köszönöm szépen a receptet.
Szépen megsültek ;)
Köszönöm szépen. egyébként ebben a tésztában is van sajt.
Az enyémek is ilyen szépek , a tésztába is teszek egy kevés sajtot.
Nagyon szépek,és guszták!
Nagyon szépek:))
Gyönyörűek.
Marcsi nagyon gusztusos!! Így a tányérral elfogadnám!!
Köszönöm szépen Józsi
Gyönyörűek!!