Sajtkrémes-sütőtökös kocka
Elkészítés módja
1. Először a sütőtököt megsütjük, mert a kihűlt kikapart belseje kell a krémbe.
2. A liszthez hozzáadjuk a kis kockákra vágott hideg vajat és elmorzsoljuk.
3. Összekeverjük a cukorral, sóval, darált mandulával vagy dióval és tésztává gyúrjuk.
4. Ha nem akarna összeállni, tejet vagy tejfölt teszünk bele szükség szerint 1-2 kanállal.
5. Sütőpapírral bélelt kisméretű tepsibe nyomkodjuk a tésztát, elsimítjuk és 180 fokos sütőben 15 percig sütjük. Míg hűl, elkészítjük a krémet.
6. A hideg sült tökpürét, a sajtkrémet és a cukrot jól kikeverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat, utána a fűszereket, majd a keményítőt.
7. A krémet rásimítjuk a tésztára és ismét 180 fokos sütőbe tesszük fél órára.
8. Amikor teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük és kockákra vágva tálaljuk.
Sajtkrémes-sütőtökös kocka recepthez fűződő történet, jótanács
Tanácsos 20x20 cm-es tepsit választani ehhez a mennyiséghez. Nagyobb tepsiben laposabb, kevésbé mutatós lesz a sütemény.
Sütőtökös sütit még nem ettem, biztosan finom lehet.
Üdvözöljük weboldalunkon.
Feltöltésével esélye nyílt a 20.000,- forintos vásárlási utalvány megnyerésére.
Kívánjuk használja sikerrel oldalunkat.