Sáfrányos garnéla

Sáfrányos garnéla recept
Hozzávalók
•  25 dkg garnélarák
•  farfalla tészta 4 személyre
•  15 dkg mascarpone krémsajt
•  1 kiskanál sáfránypor
•  2 evőkanál olívaolaj
•  2 gerezd fokhagyma
• 
•  bors
•  1 csipet pirospaprika
•  1 kiskanál curry
•  1 evőkanál liszt

Elkészítés módja

1. Főzzük ki a farfalla (pillangó) tésztát.

2. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.

3. Reszeljük le a fokhagymát, vagy préseljük össze.

4. Sózzuk meg a megtisztított garnélákat és hempergessük meg a curryvel fűszerezett lisztben.

5. Ezután pároljuk meg kevés olajban kb. 3 percig.

6. Keverjük bele a sajtkrémbe az előzetesen kevés langyos vízbe áztatott sáfrányt, sózzuk, borsozzuk, paprikával fűszerezzük.

7. Öntözzük meg a tésztát egy kevés forró olívaolajjal vagy vajjal, végül borítsuk rá a mascarponés krémre, keverjük egy salátás kanállal óvatosan össze és tegyük a tetejére a sáfrányos garnélákat és már fogyaszthatjuk is.

Sáfrányos garnéla recepthez fűződő történet, jótanács

A sáfrány főzésekor vigyázni kell, mert a fűszer mindent sárgára színez, a kezünket is beleértve.

A leírásban szereplő Sáfrányos garnéla recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Sáfrányos garnéla recept - 3 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #3083 2013. 04. 02. 11:48 Válasz

    Ez garantáltan ellenállhatatlan...én se rajongtam a tigrisrákért régen, de amióta saját magam kitaláltam hozzá egy receptet, (curry is van a hozzávalókban) azóta mindenki elkéri, mi hetente legalább egyszer eszünk scampit.....

  2. karperec
    karperec #3071 2013. 04. 02. 08:29 Válasz

    Sokan szeretik a rákot, nagy a rajongó tábora. Ilyen sok jó fűszerezéssel lehet még én is bevállalnám...

  3. manócska
    manócska #3051 2013. 04. 01. 22:04 Válasz

    Szívesen megkóstolnám:))

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Sáfrányos garnéla recept - 3 hozzászólás

  1. spajzgirl
    spajzgirl #3083 2013. 04. 02. 11:48 Válasz

    Ez garantáltan ellenállhatatlan...én se rajongtam a tigrisrákért régen, de amióta saját magam kitaláltam hozzá egy receptet, (curry is van a hozzávalókban) azóta mindenki elkéri, mi hetente legalább egyszer eszünk scampit.....

  2. karperec
    karperec #3071 2013. 04. 02. 08:29 Válasz

    Sokan szeretik a rákot, nagy a rajongó tábora. Ilyen sok jó fűszerezéssel lehet még én is bevállalnám...

  3. manócska
    manócska #3051 2013. 04. 01. 22:04 Válasz

    Szívesen megkóstolnám:))

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.