Sáfrányos garnéla
Elkészítés módja
1. Főzzük ki a farfalla (pillangó) tésztát.
2. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel.
3. Reszeljük le a fokhagymát, vagy préseljük össze.
4. Sózzuk meg a megtisztított garnélákat és hempergessük meg a curryvel fűszerezett lisztben.
5. Ezután pároljuk meg kevés olajban kb. 3 percig.
6. Keverjük bele a sajtkrémbe az előzetesen kevés langyos vízbe áztatott sáfrányt, sózzuk, borsozzuk, paprikával fűszerezzük.
7. Öntözzük meg a tésztát egy kevés forró olívaolajjal vagy vajjal, végül borítsuk rá a mascarponés krémre, keverjük egy salátás kanállal óvatosan össze és tegyük a tetejére a sáfrányos garnélákat és már fogyaszthatjuk is.
Sáfrányos garnéla recepthez fűződő történet, jótanács
A sáfrány főzésekor vigyázni kell, mert a fűszer mindent sárgára színez, a kezünket is beleértve.
Ez garantáltan ellenállhatatlan...én se rajongtam a tigrisrákért régen, de amióta saját magam kitaláltam hozzá egy receptet, (curry is van a hozzávalókban) azóta mindenki elkéri, mi hetente legalább egyszer eszünk scampit.....
Sokan szeretik a rákot, nagy a rajongó tábora. Ilyen sok jó fűszerezéssel lehet még én is bevállalnám...
Szívesen megkóstolnám:))