Rumos, aszalt szilvás sportszelet

Elkészítés módja
1. A kekszet, a kakaót és az aromát egy tálba öntjük.
2. A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd a margarint hozzátesszük és olvadásig keverjük.
3. Az egészet a kekszre öntjük.
4. Összedolgozzuk és az aszalt szilvát is belevagdaljuk.
5. A tepsibe öntjük és eligazítjuk egy kenőkés segítségével.
6. Hűtőbe tesszük dermedni, majd 1 óra múlva a csokit gőz felett megolvasztjuk és a tetejére öntjük.
7. Fenyőmaggal és pisztáciával díszítjük.
8. A fóliát ráhajtjuk és kifagyasztjuk.
9. Vizes késsel szeleteljük.
10. Hűtőben tároljuk!
Rumos, aszalt szilvás sportszelet recepthez fűződő történet, jótanács
Az aszalt szilvától különleges íze van, ez az én ötletem volt, nagyon ízlett a családomnak.
Köszi Manócska!
Kedves Zsuzsa56!
A citromos süteményének a receptje, már szerepel receptjei között, ezért töröltem, immáron másodszor is.
Nagyon jó kis süti:))
Kedves karperec! A nevét nem én adtam, de a rumos csoki miatt kapta gondolom,én csak a belevalót bővítettem.Ha van ötleted a név változtatásra,kérlek írd meg.Köszi.
Azért egy nagyobb darabot vághatnánk belőle. Nem vagyok különösebben süteményes.De többször előfordult már ha a fogamra való süti van akkor a feleségem mondja inkább vágjál magadnak.
Aszalt szilva és csoki, nálam mindíg nyerő páros!
Ha sportszelet csokit olvasztanánk rá, akkor még az elnevezés is stimmelne, így picit értetlenül nézek.
de jó egy klasszikus recept!