Rostonsült halfilé fűszeres rákmártással
Elkészítés módja
1. A halfiléket leöblítjük, leszárogatjuk, majd sóval és borssal behintjük.
2. A mártáshoz a vajat fölolvasztjuk, a lisztet megfuttatjuk benne, 2 deci vízzel meg a tejszínnel fölöntjük és kevergetve mártás sűrűségűre főzzük. Megsózzuk, megborsozzuk, majd a kiolvasztott rákot is belekeverjük. Néhány percig forraljuk, a citromlével pikánsra ízesítjük.
3. Serpenyőben kevés olajat forrósítunk, majd fűszeres halfiléket oldalanként 3-3 perc alatt megsütjük rajta.
4. Tálaláskor a halszeleteket tányérra emeljük, az ízes rákmártással körülöntjük, köretként főtt burgonyát és párolt zöldségeket kínálunk hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.