Roston sült pulykamell, gyöngyhagymás céklával
Elkészítés módja
1. A meghámozott burgonyát kis kockákra vágjuk, majd a megtisztított céklát egyformára kockázzuk. Ezután a burgonyát bő forró olajban kisütjük, és lecsepegtetjük.
2. Egy másik serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és elkezdjük pirítani benne az előkészített céklát. Két-három perc múlva hozzáadjuk a gyöngyhagymát, majd néhány perc elteltével beletesszük sült burgonyakockát. Végül nagy lángon összepirítjuk a zöldségeket, majd enyhén megsózzuk, meglocsoljuk a mézzel, és megszórjuk az aprított petrezselyemmel.
3. A megmosott, lehártyázott és leszárított pulykamellet ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és a forró vajon minden oldalukat pirosra sütjük.
4. Tálaláskor a pulykaszeleteket tányérra fektetjük, és ráhalmozzuk a forró gyöngyhagymás-burgonyás céklát. Friss petrezselyemmel díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.