Ropogós sült hekk

Elkészítés módja
1. A halakat megtisztítjuk.
2. Beirdaljuk, bedörzsöljük sóval és legalább 1 órát állni hagyjuk.
3. Elkészítjük a paprikás lisztet: a kukoricadarát, a lisztet, a pirospaprikát összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük.
4. A halakat egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe és forró olajban ropogós pirosra sütjük. Lehetőleg papírtörlőre szedjük ki, hogy a papír "feligya" a halról lecsöppenő olajat.
5. Amíg sül a hal addig megpucoljuk a burgonyákat, hasábokra vágjuk és forró olajban kisütjük, megsózzuk.
6. Amikor kisültek a halak a hasábburgonyával együtt, tálalunk.
7. Házi kovászos uborkát kínálunk hozzá.
Ropogós sült hekk recepthez fűződő történet, jótanács
A halat sütés előtt legalább 1 órával be kell sózni, hogy a só kivonja belőle a vizet. Ettől sokkal ropogósabb lesz.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.