Ropogós malacoldalas párolt káposztával

Ropogós malacoldalas párolt káposztával recept
Hozzávalók
A sült oldalashoz:
•  1.5 kg bőrös malacoldalas
•  5-6 gerezd fokhagyma
•  1 fej vöröshagyma
• 
•  egész kömény
•  őrölt bors
•  2 evőkanál sertészsír
A káposztához:
•  1 kis fej lila káposzta
•  1 kis fej fejes káposzta
•  1/2 dl étolaj
•  2 evőkanál kristálycukor
•  őrölt kömény
• 
•  őrölt fekete bors
•  1 evőkanál ételecet (ízlés szerint)

Elkészítés módja

1. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk.

2. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk, befűszerezzük.

3. A hagymákat megtisztítjuk.

4. A káposztákat vékonyra szeleteljük.

5. Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük.

6. Vizet öntünk alá.

7. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.

8. Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát.

9. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.

10. Amíg az oldalas sül, elkészítjük a párolt káposztát.

11. Egy lábasban aranybarnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát.

12. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal.

13. Lassan puhára pároljuk.

14. A végén hozzáadjuk az ecetet (ízlésünk szerint).

Jó étvágyat kívánok hozzá!

A leírásban szereplő Ropogós malacoldalas párolt káposztával recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (oldalas) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Ropogós malacoldalas párolt káposztával recept - 2 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #2890 2013. 03. 28. 22:08 Válasz

    Nagyon gusztusos. szeretem a párolt káposztát.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #2846 2013. 03. 28. 09:00 Válasz

    Régen volt az asztalunkon.
    Nagyon szépre sütötted.
    Remek tálalás!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több oldalas recept
Még több oldalas recept

Ropogós malacoldalas párolt káposztával recept - 2 hozzászólás

  1. manócska
    manócska #2890 2013. 03. 28. 22:08 Válasz

    Nagyon gusztusos. szeretem a párolt káposztát.

  2. Vassné Edit
    Vassné Edit #2846 2013. 03. 28. 09:00 Válasz

    Régen volt az asztalunkon.
    Nagyon szépre sütötted.
    Remek tálalás!

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.