Ropogós malacoldalas párolt káposztával

Elkészítés módja
1. Az oldalast nagyobb darabokra vágjuk.
2. A bőrt keresztben és hosszában is bevagdossuk, befűszerezzük.
3. A hagymákat megtisztítjuk.
4. A káposztákat vékonyra szeleteljük.
5. Az oldalast a zsiradékkal tepsibe tesszük.
6. Vizet öntünk alá.
7. Mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat.
8. Alufóliával letakarjuk és sütőben 160-180 fokon kb. 1 órát sütjük, majd levesszük a fóliát.
9. Visszatesszük a sütőbe és 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük.
10. Amíg az oldalas sül, elkészítjük a párolt káposztát.
11. Egy lábasban aranybarnára pirítjuk a cukrot, rátesszük a szeletelt káposztát.
12. Sózzuk, ízesítjük őrölt köménnyel, kevés őrölt borssal.
13. Lassan puhára pároljuk.
14. A végén hozzáadjuk az ecetet (ízlésünk szerint).
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Nagyon gusztusos. szeretem a párolt káposztát.
Régen volt az asztalunkon.
Nagyon szépre sütötted.
Remek tálalás!