Rizskoch
Elkészítés módja
1. A tejet a vízzel összekeverjük, majd a megmosott rizst megfőzzük benne - állandó keverés mellett. Ezután kihűtjük.
2. Míg hűl, addig a tojássárgákat a kristálycukorral, vaníliás cukorral, vajjal, 1 db citrom reszelt héjával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mazsolát is és a tojásfehérjék kemény habját.
3. A sütőformát jó bőven kivajazzuk, morzsával megszórjuk és a masszát beleöntjük. 200 fokra melegített sütőben megsütjük.
4. A meggyszószhoz 2 evőkanál lisztet, 3 dl meggylét csomómentesre keverünk és felfőzünk. Ízesítjük egy kevés fahéjjal és szegfűszeggel, valamint cukorral. Hígabbra főzött pudinggal, csokoládéöntettel is tálalhatjuk.
Gusztusos:)
Utoljára nagyanyámnál ettem! Jól néz ki! Gratulálok!