Rigó Jancsi torta
Elkészítés módja
1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket a hideg vizet hozzáadva jól elkeverjük, apránként hozzáadjuk a cukrokat és az egészet kemény habbá verjük.
2. A lisztet a kakaóporral, sütőporral összekeverjük.
3. A cukros, kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgáját, majd az étolajat és a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet.
4. Egy 24 cm-es tortaforma alját szilikonos sütőpapírral kibéleljük és az oldalát margarinnal lekenjük.
5. A tésztamasszát 2 részre osztjuk és 2 lapot sütünk belőle.
6. A tejszínt kemény habbá verjük, hozzáadjuk a kakaóport és az olvasztott csokoládét.
7. A zselatint langyos vízben feloldjuk és a krémhez csurgatjuk, (el is hagyható, hiszen a krém kellően kemény állagú), majd tovább verjük.
8. A megsütött tortalapokat baracklekvárral lekenjük, az egyik lapot a tortaforma aljára tesszük és ráhalmozzuk a krémet.
9. Befedjük a második lappal és hűtőbe tesszük egy órára.
10. A csokoládét az étolajjal mikróban felolvasztjuk és a tortát bevonjuk vele, végül felvert tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.