Rigó Jancsi

Elkészítés módja
1. A nyolc tojásból, a vízből, cukorból, lisztből, a kakaóporból szokásos módon vizes piskótát sütünk.
2. Amikor kihűlt a tészta, akkor középen kettévágjuk.
3. A tejszínt gépi habverővel kemény habbá verjük és közben belekeverjük a cukrot és a kakaóport.
4. A zselatint másfél dl vízben feloldjuk és a habba csurgatjuk.
5. Egyenletesen a tésztára kenjük a krémet, elsimítjuk majd rárakjuk a tészta másik felét.
6. A megolvasztott tortabevonóval a tetejét megkenjük és hűtőbe rakjuk.
7. Amikor teljesen megdermedt, késsel kocka alakú szeletekre vágjuk.
Rigó Jancsi recepthez fűződő történet, jótanács
Bizonyára nem tartozik a lególcsobb sütik közé. viszont nagy méretú tepsíről van szó ,nagyon kiadós !! Jó étvágyat hozzá !!
zsuzsi.papp.549 írtam privit ,hogy csináld a krémet!!
Nekem miért folyik szanaszét a tejszínes krém?????????????????????? :(
De megenném most :)
igai klasszikus