Ricottás dinnyetorta
Elkészítés módja
1. A darált kekszet összedolgozzuk a vajjal. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm átmérőjű tortaformát, a kanál hátával belenyomkodjuk a kekszes masszát.
2. A ricottát a mascarponével, a joghurttal, a porcukorral, a citrom levével és az instant zseléfix-el elkeverjük, majd a keksz alapra simítjuk és hagyjuk megdermedni.
3. A dinnyehúst magok nélkül kis darabokra vágjuk, lecsepegtetjük és sűrűn a torta tetejére rakjuk.
4. A tortabevonót 2,5 dl vízzel és 5 dkg cukorral felforraljuk, kissé kihűtjük, majd a dinnyére locsoljuk. Hagyjuk megdermedni.
5. A tortát tálra emeljük, tetejét mentalevéllel, vagy bazsalikomlevéllel díszítjük.
Ricottás dinnyetorta recepthez fűződő történet, jótanács
Csak friss dinnyével jó!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.