Rántott sajt és camembert
Elkészítés módja
1. A sajtot 4, ujjnyi vastag szeletre vágjuk, majd elfelezzük, hogy 8 szeletet kapjunk belőle. Ha camembert-t sütünk, akkor azt 8 ujjnyi vastag szeletre vágjuk.
2. A bundázáshoz valókat kikészítjük: a lisztet, a kissé fölvert tojást meg a zsemlemorzsát külön tányérban egymás mellé rakjuk.
3. A sajtszeleteket duplán bundázzuk, azaz először lisztbe, majd a tojásba, azután a zsemlemorzsába forgatjuk, majd ismét a tojásba és a morzsába mártjuk. Csak így lesz a bundája olyan vastag, hogy a sütés közben fölolvadt sajt ne folyjon ki belőle.
4. A sajt sütéséhez szükséges olajat (legalább 3 decit) magas falú serpenyőben feltesszük melegedni, ha fritőzt használunk, akkor azt bekapcsoljuk. A sajtokat – egyszerre csak annyit, amennyi az olajba kényelmesen belefér – oldalanként 2-2 percig sütjük, papírtörlőre szedjük, hogy lecsöpögjön.
5. Párolt rizst és tartármártást kínálunk hozzá, de a rántott camembert-nek tartár helyett az áfonyaöntet is nagyszerű és különleges kiegészítője lehet. Ehhez személyenként 2-3 evőkanál áfonyalekvárt néhány csepp vízzel fölforralunk, esetleg leheletnyi őrölt borssal és mustárral is ízesítjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.