Rántott karfiol és csirkemell, bulgurral

Elkészítés módja
1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő, sós, borsos, köménymagos vízben roppanósra főzzük.
2. A bulgurt leöblítjük és feltesszük főni, egy bögre bulgurra (2 dl), két bögre vizet (vagyis 4 dl) öntünk, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Lassú tűzön puhára főzzük.
4. Amíg fő a karfiol és a bulgur, a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és elkezdjük bepanírozni.
5. Lisztbe, majd felvert tojásba, végezetül pedig zsemlemorzsába forgatjuk.
6. Ha megfőtt a karfiol, rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.
7. Forró olajban aranysárgára sütjük.
8. Ha megfőtt a bulgur és kisültek a húsok na meg a karfiolrózsák, tálalunk.
Jó étvágyat kívánok.Rántott karfiol és csirkemell, bulgurral recepthez fűződő történet, jótanács
A családom nagyon meglepődött amikor a sült krumpli helyett bulgur volt a köret.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.