Rántott csirkemell és karfiol burgurral

Elkészítés módja
1. A karfiolt megmossuk, rózsáira szedjük és bő sós borsos köménymagos vízben roppanósra főzzük.
2. A burgult le öblítjük és feltesszük főni, egy 2dl-es bögre burgulra, 2 bögre vizet (4dl) öntünk, majd sózzuk, borsozzuk.
3. Lassú tűzön puhára főzzük.
4. Amíg fő a karfiol és a burgul addig a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és elkezdjük be panírozni.
5. Lisztbe felvert tojásba és végezetül zsemlemorzsába forgatjuk.
6. Ha megfőtt a karfiol rövid ideig hagyjuk hűlni, majd szintén bepanírozzuk.
7. Forró olajban arany sárgára sütjük.
8. Ha megfőtt a burgul és kisültek húsok valamint a karfiol rózsák, akkor tálalhatunk.
9. Tálalásnál a tányérra teszünk a burgulból, rántott csirkemellből és a karfiolból is.
Jó étvágyat kívánok!Rántott csirkemell és karfiol burgurral recepthez fűződő történet, jótanács
A rizs helyett bulgurt készítettem köretnek. A családom nagyon meg lepődött, de tetszett nekik az újításom
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.