Rakott zöldségek
Elkészítés módja
1. A vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. A zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeleteljük fel és enyhén sózzuk be.
2. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (Használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb.)
3. Egy jénai tálba, vagy kisebb tepsibe öntsük bele a megpárolt hagymát és terítsük el egyenletesen. Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymás mellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet, vagy szórjuk meg szárított kakukkfűvel. Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot és locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a tál vagy tepsi tetejét.
4. Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.
Rakott zöldségek recepthez fűződő történet, jótanács
Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd fogyasszuk el jó étvággyal.
Biztosan finom:)