Rakott krumpli főtt tarjával
Elkészítés módja
1. A burgonyát héjában megfőzöm, a tojásokat keményre főzöm, és megtisztítom mindegyiket.
2. Egy kisebb jénai tálat vajjal kikenek, és morzsával megszórom.
3. A karikára vágott burgonyával kirakom, majd erre jön egy sor felkarikázott főtt tojás, a főtt tarját kis kockákra vágom és a a tojásokra teszem, majd a tejfölt a két nyers tojással, sóval, és borssal összekeverem, és öntök rá az öntetből.
4. Ezután megint burgonya, tojás, és főtt tarja, majd a maradék burgonyakarikákkal befedem.
5. A szósz másik felével leöntöm, úgy hogy mindenhova kerüljön belőle.
6. Morzsával megszórom a tetejét, és vajdarabkákat teszek rá.
7. A szalonnát szeletelve, beirdalva a tetejére elosztom.
8. Hideg sütőbe teszem, és 180 fokon sütöm addig, míg szépen meg nem pirul a teteje.
Rakott krumpli főtt tarjával recepthez fűződő történet, jótanács
Ahogy édesanyám készítette. - Rakott krumpli főtt tarjával. Nem azért, mert jómódban éltünk, hanem a kolbász sokkal drágább volt, mint a főtt tarja. Én így jobban is szeretem.
Nagyon szívesen karperec,és megtisztelő,hogy megnézte a receptemet.
Végre egy nem süti! :)
Egyik kedvencem a rakott krumpli, tarjával eddig még nem próbáltuk, mi is mindig kolbásszal-tojással-tejföllel készítjük, így köszönet a tippért!