Rakott kel balzsamecettel

Elkészítés módja
1. A vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk, olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a darált sertéshúst amit jó alaposan átpirítunk.
2. Megszórjuk a fűszerekkel. Az egészet jó alaposan összeforgatjuk, felöntjük 4 dl vízzel és 20 percig főzzük.
3. Közben a rizst egy kevés olajon megpirítjuk, majd forró vízzel felöntjük, megsózzuk és addig pároljuk, amíg a vizet fel nem szívja.
4. A kelkáposzta leveleit nagyobb darabokra vágjuk és forró vízben elkezdjük kifőzni. (Ha puha kel-leveleket szeretnénk, hagyjuk 6-7 percig a vízben, ha ropogósra, akkor, mint én tettem, 2-3 perc főzés után hideg vízbe dobtam, azaz blansíroztam).
5. Pár kelkáposzta levelet egy kiskanálnyi olajban ropogósra pirítunk, megszórjuk bőven majoránnával és meglocsoljuk balzsamecettel.
6. A leveleket ezután egy konyhai törlő papíron megszárogatjuk.
7. A tölteléket összeforgatjuk az előfőzött rizzsel.
8. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és összeállítjuk a rakott kelt:
9. Egy hőálló tál alját kibéleljük a kellevelekkel, ezeket megsózzuk, majd szétterítjük rajtuk a az 1 tojással kikevert tejfölt, majd rásimítjuk a tölteléket és ezt még kétszer megismételjük.
10. Az utolsó réteg tejfölre parmezán sajttal dúsított zsemlemorzsát szórunk.
11. A balzsamecetes kelt a tetejére helyezzük és 30 perc alatt készre sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.